Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Att inte vara som de andra

Kategori: Graviditet

 
 
Ska man tro merparten av alla gravida tjejer så är en graviditet det härligaste man kan gå igenom! Denna mysiga lilla skapelse som ligger där inne i magen och fladdrar runt så att det kittlar i hela magen. Den strålande huden och det tjocka, glansiga håret. Det är helt enkelt så underbart att vara gravid att man skulle kunna vara det jämt!
 
Men vänta nu, allt det andra då? Ben och fötter som svullnar så till den milda grad att ett par gummistövlar i storlek större är omöjliga att få på sig. Och vart tog anelknölarna vägen?! Åderbråcken som tenderar att dra fram som en smitta på benen som en gång varit rätt snygga. Och bristningarna ska vi inte tala om. Magen har nog aldrig sett så mönstrad ut! 
Och hur charmigt är det att behöva sova middag i tid och otid, bara för att tröttheten sköljer över en som om man vore närmare 90 år... Den envisa nästäppan orsakar sömnbrist hos våra kära blivande pappor, bara för att man numera snarkar högre än en vuxen karl med polypbesvär.
Och halsbrännan sen! Den där mysiga känslan av att hela strupen håller på att brinna upp samtidigt som ett överväldigande illamående dyker upp från ingenstans.
Och sist men inte minst, humöret! Den lugnaste av de lugna beter sig plötsligt som en rabiessmittad vrålapa och lyckas skrämma skiten ur vem som helst.
 
 
Nej, gravid i all ära, men jag tillhör inte trivselskaran. Nackdelarna övervinner fördelarna men är helt klart ett nödvändigt ont för att få uppleva det häftigaste i världen. Om man har turen att bära på en punktlig krabat förstås. Fast vad har jag att gnälla över, min tidsoptimism har uppenbarligen gått i generna, och det är ju ändå hela två dagar kvar till BF... ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: