Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Att freestyla ihop en prinsessa, en sjöjungfru och en hög zombies i molnslottet

Kategori: Motherhood

När Kelly ska sova om kvällarna läser vi nästan alltid böcker. Hon gillar det, jag gillar det. En win-win-situation så att säga. Och så sägs det ju att barn som växer upp med sagoläsning i hemmet blir mer intresserade av läsning och böcker när de blir äldre. Och det är ju bra! Jag vet ju inte av erfarenhet om det stämmer, men det skadar verkligen inte att prova! Jag menar, någon forskning måste det väl ändå finnas bakom ett sådant uttalande på universitetet? 
 
Hur som helst. Vissa kvällar, som ikväll, hinner klockan bli lite väl mycket för att vi ska kunna sitta helt lugnt och läsa en bok innan det är dags att pussas och kramas godnatt. Då har vi fiffigt nog flera alternativ att välja mellan:
1. Det vanligaste är ryggkliandet, det klassiska barn-på-mage-medan-förälder-stryker-med-lätta-fingrar-över-ryggen.
2. Massagesagan. Jag lärde mig en söt liten massagesaga under en praktikperiod på mellanstadiet i Ålem om skinande solar som försvinner bakom stora moln och katter som klättrar och klöser i träd. Hemskt bra och tämligen uppskattat om än något uttjatad.
3. Massagesaga freestyle. Detta är en lite mer vågad och krävande variant av den ursprungliga massagesagan som kräver både fantasi och hjärnkapacitet. För inte nog med att du ska berätta en saga och massera samtidigt - du ska under tiden hitta på en sprillans ny och oberättad saga! Inte sällan får du direktiv från barnet om vad sagan ska innehålla, vilket kräver ännu mer av din fantasiförmåga. Kan bli hur spännande som helst. Eller ett rent magplask.
 
Ikväll blev det alternativ nummer 3, med följande direktiv: den ska handla om en prinsessa och en prins och en sjöjungfru och Barbie med Vingar i ett slott uppe bland molnen där dom träffar alla sina vänner.
Jahaja. Jag masserade lite halvhjärtat medan hjärnan gick på högvarv för att pussla ihop dessa direktiv. Och när sagan var slut och jag nöjt konstaterade att jag lyckats få med alla önskemål, då hade hon ju egentligen också velat att den skulle handla om en skattjakt och zombies på slottet också. Aldrig är man då tillräcklig...
 
Bara en av många konstiga kombinationer i ett barns fantasi...
 
 
Och som en liten parentes... Äh, vem försöker jag lura? Det allra häftigaste den här veckan kommer ändå vara att vår familj på tre kommer att bli fyra! Om bara några dagar kommer vi utan tvekan att ha vår bebis på andra sidan magen. Jag kan knappt vänta! *glädjeskutt*
Självklart hoppas jag ju på att hinnsvepning nummer 2 som gavs på förlossningen idag, ska göra underverk och lura igång förlossningen på egen hand. Men precis som Lottas på Bråkmakargatans pappa sa; tålamodet är en människas bästa vän! ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: