Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Nu får det vara nog!

Kategori: Viktresan

Jag har lugnt och oberört varit medveten om mina extra gravidkilon som etsat sig fast runt min kropp. Trots detta har jag inte tänkt göra så mycket åt det nu i sommar eftersom;
1. Det är bara 7 veckor sedan jag låg i förlossningssängen...
2. En bra sommar kännetecknas av bland annat grillat i överflöd, glass i stora lass och diverse gofikastunder! Och det är alldeles för värdefullt för att gömmas bakom strikta dieter, har jag tyckt.
 
Men...
 
När man spenderar dagarna med att försöka klämma sig in i kläderna i hopp om att inte se alltför knölig och svullen ut och när till och med fikastunderna känns motiga, då är det liksom dags att göra något åt saken.
 
Idag vägde jag och mätte mig och kickade igång tåget mot en sundare kropp!
Tio kilo vill jag gå ner till att börja med (för att nå min idealvikt behöver jag gå ner 13 kilo), och jag behöver minska ca 10 cm runt midjan, höfterna och rumpan för att vara tillbaka i samma form som innan jag blev gravid. Det är med andra ord rätt mycket jag har lagt på mig det senaste året... Jag gick ju upp 28 kilo under graviditeten så det är egentligen inte konstigt att det sitter kvar lite.
 
Hur som helst, nu i ett par veckor tänkte jag dricka shakes från Herbalife kombinerat med ett mål mat om dagen i förhoppning om att komma över överviktsbarriären och börja tappa vikt. Därefter tänker jag fortsätta med Viktväktarna. Såna där dieter som LCHF, Cambridge och GI skulle inte vara hållbara för mig eftersom jag vill kunna äta allt. Med Viktväktarna får man äta all mat i varierad form och behöver alltså inte undvika potatis, pasta och annat sånt där smarrigt. Man äter bara mindre och i kontrollerade former. Perfekt för mig! Dessutom kom jag i form efter graviditeten med Kelly tack vare Viktväktarna så jag har bra erfarenheter. :)
 
Önska mig lycka till! 
 
Istället för riktiga bakverk får jag numera nöja mig med mina supersöta cupcakes-örhängen som Kim kom hem med från jobbet igår! :)

Kommentarer

 • Lotta Hanssonl säger:

  Viktväktarna är kanonbra, det bästa är ju att lära sig äta rätt och må bra samtidigt, rör på dig gör du ju redan promenera raskt med vagnen är aldrig fel. Men glöm inte att njuta av sommaren, fika, glass och grillen man lever bara en gång :) Kram på dig tjejen som är fin som hon är... sig själv :)

  Svar: Tack fina du! Jag ska absolut njuta lite också, för vad vore livet utan det där lilla extra!? :-)
  Cecilia Brötte

  2013-07-10 | 18:23:24
  Bloggadress: http://www.lotta-bloggercom.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: