Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Det där med äktenskap

Kategori: Allmänt

Idag firar min mamma och pappa 32 år som gifta. Stort! Och numera en ganska så ovanlig bedrift. Numera kör vi på slit och släng, och kasserar alltså våra förhållanden/äktenskap efter ett tillräckligt antal år tillsammans. Antalet år varierar förstås från par till par... Jag kanske bör tillägga att jag är en riktig äktenskapsskeptiker. En del lever hela liv tillsammans men dessa par verkar vara färre och färre.
 
Jag kan visst tänka mig att gifta mig en vacker dag, men mest för att få klä upp mig i brudklänning och ha fest. Det där med äktenskapslöften är i mina ögon rent struntprat. "Leva lyckliga i alla våra dagar...?" Nja, snarare tills man tröttnar... *s*
Nu säger inte jag att jag aldrig kommer ändra mig, jag kanske verkligen vill gifta mig om ett par år. Fast jag känner absolut inte att det är nödvändigt, det är ju bara en massa krångel om man tillhör en av alla 97% (en av mig uppskattad procentenhet över separationer) som väljer att gå skilda vägar när man levt ett tag tillsammans, alternativt när småbarnslivet suger musten ur förhållandet. 
 
Jag har alltid varit lika skeptiskt inställd till äktenskap, men detta årets otroliga mängder skilsmässor och separationer i min bekantskapskrets har liksom inte hjälpt mig att bli mer positivt inställd. Jag är ungefär lika positiv till äktenskap som till killar; alla killar kommer förr eller senare prova lyckan utanför förhållandet, oavsett hur helylle man tror de är... Visst låter jag som en oerhört härlig tjej?! Stackars Kim har ibland slitit sitt hår över mina nästintill religiösa övertygelser, fast för det mesta lyckas jag dölja dem. ;)
 
Hur som helst; ett stort grattis till mina fina päron på bröllopsdagen! :)
 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  *❤❤*

  2013-07-04 | 16:13:22
 • Klara säger:

  Vad tråkigt det måste vara att ha den inställningen, gå och vara orolig för att Kim ska vara otrogen, inte tror jag alla killar kommer vara det. Finns faktiskt de män som är fina och ärliga.. Jag är gift med en.. =0)

  Fika på nya utemöblerna snart? =0)

  Svar: Jag vet, supertråkigt! Har sett och varit med om lite för många personers dåliga omdömen för att ha så mycket tro kvar men det är klart jag håller hoppet vid liv! Annars skulle jag ju lika gärna kunna leva själv. ;) Så under mina bra dagar håller jag absolut med dig! :)
  Ni är välkomna när ni vill! :D
  Cecilia Brötte

  2013-07-04 | 20:58:05

Kommentera inlägget här: