Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Att vara mammaLEDIG

Kategori: Motherhood

Javisst, det där ordet LEDIG i samband med att vara hemma med liten bebis, måste varit en man som kommit på. 
 
Vi har världens snällaste bebis! Han skriker i stort sett bara när han är hungrig. Han har hittills sluppit magont och sover numera långa intervaller om nätterna. Han kräver att få mat ungefär en gång före klockan sex, och därefter anser ju jag att det inte är natt längre. Vanligtvis äter han någon gång därefter också för att sedan sova ännu en stund. Det innebär ju alltså att vi faktiskt kan lyckas få sovmorgon ända till nio-tiden om vi har tur. Och det innebär ju, enligt mig, att vi är jäkligt lyckligt lottade!
 
Detta instämmer givetvis inte min kära sambo i, eftersom hans så välbehövliga skönhetssömn blir lidande när han tvingas resa sig ur sängen för att stoppa i nappen sisådär en till två gånger per dygn. Att jag då förmodligen varit uppe det fyrdubbla antalet gånger åtminstone under natten försvaras givetvis med att jag minsann inte jobbar om dagarna! Nej, jag är ju mammaledig. Så varför ska jag gnälla över lite förlorad skönhetssömn? Vem behöver sova när man är mammaledig liksom? Det kan man ju göra hela dagarna, medan bebisen sover. För då finns det inga andra sysslor att ta tag i. Tvätten tvättar sig självt, disken hoppas på egen hand in i diskmaskinen, kylen fylls på automatiskt när matvarorna sinar. Och Kelly är helt och hållet självgående utan minsta krav på tillsyn. Jajjemen, vi har tur vi mammalediga mammor, som kan sova hela dagarna. Så vi ska inte gnälla när djupsömnen blir avbruten då och då. ;)
 
Tro mig, jag gnäller verkligen inte. Kelly var helt klart en jobbigare bebis och jag spenderade de flesta nätterna framför Magnum på teven med en gnällig, skrikande och vaken unge i famnen. Jag lever just nu i himmelriket och önskar verkligen att Kim kunde känna detsamma! Men, har man inga tidigare erfarenheter av mer krävande bebisar så är det ju faktiskt omöjligt att veta bättre.
 
Min forna nattkompis.
 
I morse var vi för övrigt inne i Kalmar och fotograferade hela familjen till tidningen. Jag lägger ansvaret att informera om när bilden dyker upp, i min omgivnings händer eftersom vi inte prenumererar på någon tidning själva. ;) Vore ju himla trist att missa ju! 
 
Dags att återgå till mammaledigheten. Kim jobbar kväll den här veckan och jag är lämnad åt att sköta kvällsrutinerna på egen hand. Just nu sover båda underbaringarna, något som är föga vanligt här hemma vid den här tiden på kvällen. Jag gissar på en relativt vaken natt framöver...
 
Två yrvakna gullhönor framför Scooby Doo härom morgonen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: