Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Viktväktartåget

Kategori: Viktresan

I måndags började jag med Viktväktarna. Min mamma har en massa häften fulla med information och recept som var aktuella för flera år sedan, idag körs det tydligen på ett lite annat vis. Men eftersom jag anser att det är totalt jätteonödigt att betala en massa pengar för att köra på en uppdaterad version, så kör jag på med den gamla metoden. Same shit liksom. ;)
 
Så numera frossar jag i knäckebröd och grönsaker och gillar det! En del av recepten är bra mycket godare än de jag annars lagar. Köttfärssåsen till exempel. Jag tyckert faktiskt att den är så god att jag tänker dela med mig av receptet! 
 
Spaghetti och köttfärssås á la Viktväktarna
 
Till 1 portion behöver du:
90 gram nötfärs
1 hackad tomat + 1 liten riven morot
1 liten hackad gul lök
5 stora grovhackade färska svampar
1 liten skivad palsternacka
1 dl tomatbaserad, kryddig pastasås utan fett och socker (jag använde passerade tomater)
1 tsk kalvfond eller ½ buljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
2,5 dl kokt pasta
 
Bryn färsen i en teflonpanna på svag värme, utan matfett. Tillsätt de övriga ingredienserna och höj värmen för att koka upp såsen. Låt puttra på svag värme i ca 30 minuter. Servera med grönsaker och/eller sallad.
 
 
Den här rätten ger enligt "min" version 6 points. Jag äter 20 points om dagen, så det här är alltså en alldeles lagom kaloririk middag. Och god. Och mättande! :)
 
Idag vräkte jag i mig en pastasallad med räkor och sweet chilidressing till middag (6 points). Den var så mättande att jag efter bara ett par timmar in på kvällen höll på att avlida av svält, och fick rädda mig med en kvarts vattenmelon och några koppar kaffe. Nu överlever jag förmodligen till frukosten. Det är tur att jag inte har några problem med att gå och lägga mig hungrig!
 
 
God, men inte så mättande. Hade jag haft fler points över för dagen så hade jag kunnat tillsätta 1/4 avocado och en ägghalva. Eller möjligtvis lite bröd? Då hade jag säkerligen blivit mättare! ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: