Bekymmerslös och Lycklig

Eller hur var det nu?

Och så kom Valborg

Kategori: Allmänt

Gravidstatus: Ingen bebis så långt ögat kan nå.
Dagens krämpa: Domnande händer.
 
Amen okej, lite positivt är det väl ändå, att bebben inte velat komma ut inatt heller. Det är ju Valborgsmässoafton idag! Även att det är en blåsig och kall sådan... Och för den delen så låter det mycket somrigare att vara född i Maj än i April. *positivt tänkande*
Mina kära päron ska vara barnvakt åt Kelly idag och givetvis passar vi ju på att fira Valborg med dem! Grillat (om inte grillen blåser bort dessförinnan), smarriga efterrätter, Kelly-mys och den traditionella elden känns ju som rätt okej alternativ till att ligga på förlossningen och föda barn just idag. :)
 
Tar min andra kopp hallonbladste, vevar ihop en majsenapudding (som visserligen inte låter särskilt gott, men som med alla svordomar i världen är en av de godare och mest nostalgiska efterrätter jag vet!) och ger mig ut i blåsten bland växter, planteringsjord och vattenkannor. 
 
Ha en härlig Valborgsmässoafton, för nuu firar vi in våren på riktigt! :)

Dansa samba med tomtefar!

Kategori: Allmänt

Gravidstatus: v 39+0 och jäkligt trött på att vagga omkring med en mage i storlek Tomtefar.
Dagens krämpa: Huvudvärk.
 
Idag är det exakt 6 dagar kvar tills bebis är beräknad att komma ut. 6 dagar... Jag kan känna av den där frustrationen över att inte kunna bestämma när och hur det kommer att sätta igång. Helst skulle jag velat åka in redan idag men bebis verkar ha andra planer. Typiskt... Jag som laddade igår med både buskplantering (där grävande av stort hål i gräsmattan och bakåtkullerbytta ingick), en cykeltur, godis och hallonbladste (som tydligen ska hjälpa till vid slutet av graviditeten). Allt i onödan!
Kelly åkte dessutom till sin pappa igår, vilket innebär att lillebror har en hel vecka på sig att komma utan att vi behöver härja med barnpassning och dåligt samvete över en "spilld" mammavecka. För helst av allt vill jag ju slippa ligga på bb när vi har Kelly hemma. Såklart! Men här räknas inte min vilja ett endaste dugg. Om bebis trivs där inne, lär han stanna kvar ett tag till.
 
Men, eftersom det alltid finns en positiv sida av allt så har jag ju fått ännu en dag att färdigställa mina ofärdiga sysslor på. Skolarbeten till exempel. Som jag älskar att sitta inomhus en solig dag och skriva skolarbeten! *s*
 
Kelly börjar förskoleklass till hösten. I fredags fick vi hem papper med information om föräldramöte och en bifogad klasslista. Ångesten satte sig som en klump i halsen. Jösses vad stor hon börjar bli! Att min lilla räka med glittriga prinsessklänningar och balettmoves i tid och otid ska börja förskoleklass känns helt overkligt!
 
Nu är det väl bäst att jag sätter igång med skrivandet för sedan tänker jag prova Samba-metoden för att sätta fart på bebisens ankomst. För höftrörelser ska väl vara bra för att mjuka upp bäckenet har jag hört? Att få tag i en fjäderdräkt i Tomtefar-storlek kan dock innebära vissa problem men vafasen, mjukisbyxor och ett nästan urvuxet mammalinne borde väl duga?!
 

Jättebebisar och halsbränna

Kategori: Allmänt

Gravidstatus: v 38+1. Jäkligt höggravid med andra ord.
 
Dagens krämpa: Domnande vänsterarm (extra jobbigt för mig som är vänsterhänt) och träningsvärk i ljumskarna (otroligt märkligt med tanke på att jag genomförde mitt senaste träningspass för... närmare 8 månader sedan.)
 
Jag har valt att kassera min gamla blogg på blogspot av en anledning. Den användes som mest flitigt för att dokumentera mitt liv som ensamstående mamma under mina år som singel. Därmed kunde jag hänga ut mig själv och vända ut och in på mitt liv hur öppet jag ville utan att någon annan behövde bli påverkad. Men så träffade jag ju min sambo och där tog yttrandefriheten en vändning. Nu kunde jag ju inte längre skriva om mitt liv på samma sätt längre, särskilt inte eftersom min kära sambo är en kille som håller hårt i sin integritet och inte vill bli uthängd i tid och otid. Resultatet av detta: vansinnigt glest mellan inläggen och ett sinande innehåll.
Därför har jag, istället för att huxflux byta tema på gamla bloggen, valt att starta upp en ny sådan att vräka ur mig på. Fiffigt va! :)
 
Eftersom barnmorskan i förra veckan konstaterade att jag har blivit för tjock om magen på för kort tid, satte hon in en extra mätning av magen i morgon. Förhoppningsvis har bebisen slutat växa så mycket så att jag kan skrota mina föreställningar om en gigantisk jättebebis som ska ta sig ut ur min kropp. Kelly, min stora tjej, vägde inte ens 3,5 kg när hon föddes och jag tänker mig att ett kilo tyngre bebis borde göra en smula ondare att trycka ut?
 
Jag får helt enkelt hålla tummen med min bortdomnade hand och fokusera tankarna på mitt vansinnigt röriga klädförråd istället!
 
Och förresten. I fredags köpte jag med mig lite Gaviscon hem till fredagsmyset. För vem kan fredagsmysa med ett styck strupe i brand? 
 
 
 
Resultat: Halsbrännan tonades ned i en halvtimme för att sedan återkomma. Även efter 2 tabletter!
Smak: Förfärlig.
Betyg: 1 tumme upp av 5, för att åtminstone lyckades dämpa branden en kort stund.
 
Nej,än så länge ligger Novalucolen högre på betygskalan med sin fräscha mintsmak, men allra bäst till ligger Samarin tuggtabletter. De är både goda och effektiva! Något att skriva upp på måste-ha-listan infor en eventuell nästkommande graviditet.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.